Dne 29. 5. 2015 proběhl na naší škole již 7. ročník školní atletické olympiády, kde ale soutěžili jenom žáci II. stupně. První stupeň naší školy se letos rozhodl pro výlet. Závodilo se v areálu TJ Moravský Žižkov a to v následujících disciplínách – běhu na 60 m, hodu kriketovým míčkem, vrhu koulí, skoku z místa a vytrvalostními běhy.

Za krásného slunečného počasí dosáhli žáci mnoha výborných výsledků a ukázali tak, že nedávný zisk dvaceti medailí (Atletické přebory Podluží) nebyl rozhodně náhodný. Mnoho žáků si zde vytvořilo své osobní rekordy v několika disciplínách.

Letošní ročník přivítal již podruhé i žáky ze stacionáře Vlaštovka Hodonín, kteří také soutěžili společně s našimi žáky. Házeli kriketovým míčkem, skákali do dálky, běhali a v neposlední řadě i vydatně povzbuzovali naše dívky i kluky. Koordinátorem jejich účasti byla výchovná poradkyně naší školy Mgr.I. Sovová. A nakonec přišla dlouho očekávaná chvíle – předávání medailí.

Rozhodčími na jednotlivých disciplínách byli opět všichni pedagogové II. stupně a o celou přípravu se staral p. uč. Mácsai.

Děti odcházely domů spokojené, plné dojmů a většina i s medailemi na krku. Každý žák naší školy včetně stacionáře obdržel navíc malé občerstvení.

Mácsai Zdeno

Výsledky naleznete zde.

knizka ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA